ZAJEDNO ZA ŽIVOT

Humanitarna organizacija "Zajedno za život"
pomaže oboleloj deci i njihovim porodicama u procesu lečenja u zemlji ili inostranstvu.

O NAMAHumanitarna organizacija Zajedno za život zvanično je osnovana je 28. septembra 2017. godine, ali seme ove humane ideje posađeno je, ispostaviće se sasvim nenamerno, još u aprilu 2014. godine.

Tada je mladi 23-godišnji student, Jovan Simić, videvši na internetu sliku devojčice iz svog komšiluka koja je bolovala od retke bolesti za čije je izlečenje bilo potrebno 300.000 evra, odlučio da proda sve svoje fudbalske dresove koje je godinama sakupljao i organizuje humanitarnu aukciju u svojoj osnovnoj školi koju je i ta devojčica pohađala.


Akcija je postala poznata kao Aukcija dresova za lečenje male Nađe Novaković i kao jedna od najuspešnijih humanitarnih akcija ikada u Srbiji inicirana od strane pojedinca, ali organizovana i podržana od strane celog društva.


lazovic.jpg
ninkovic.jpg

Na dve aukcije sakupljeno je 80.000 evra, a neposrednim uticajem akcije, svih 300.000 evra sakupljeno je za nekoliko dana. Mala Nađa je danas zdravo dete, koje se vratilo svojim školskim obavezama, problemima sa matematikom, prvim simpatijama, ukratko – svemu onome što i treba da okupira život jedne devojčice. Aukcije, kao i kompletna akcija ovekovečena je dokumentarnim filmom Mora da ovo nije sve, koji možete pogledati preko YouTube-a.

Nakon toga, usledilo je organizovanje akcija kao što su Sportski Bazar, Kutak za humanitarni trenutak i dve velike humanitarne fudbalske utakmice Asovi za decu. Na prvoj utakmici u Beogradu sakupljeno je 120.000 evra za gradnju hemato-onkološkog centra za lečenje od raka u Nišu, a na terenu je bilo preko 50 legendarnih fudbalera među kojima su bili i Dejan Stanković, Predrag Mijatović, Mateja Kežman, Nikola Žigića, a na klupama kao treneri našli su se Radomir Antić i Bora Milutinović.


utakmica-1.jpg
utakmica-2.jpg
utakmica-3.jpg
utakmica-4.jpg
utakmica-5.jpg

Kroz sve akcije do osnivanja humanitarne organizacije, koje je Simić inicirao i organizovao, sakupljeno je direktno oko 250.000 evra, dok je indirektan uticaj akcija doprineo velikom mobilisanju javnosti i sakupljanju cifre od preko pola miliona evra. Sav prihod je uvek išao onome za koga je organizovana akcija. Tako je mnogo dece dobilo sredstva za svoje lečenje, jedna bolnica za decu obolelu od raka dobila značajna sredstva za svoju gradnju, kao i škola za decu sa smetnjama u razvoju koja je kompletno renovirana i unapređena. Sve je to utrlo put nečemu što je danas dobilo formu koja se zove Zajedno za život.


logo.png

Kroz sve godine humanitarnog rada i sagledavanja problema roditelja čija su deca bolesna, kao i same dece, evidentno je da je ovakva organizacija koja će probati da olakša proces lečenja i deci i roditeljima preko potrebna. Roditelji se suočavaju sa mnogo problema od samog početka lečenja deteta. Postavljanje dijagnoze, traženje drugog mišljenja, kontaktiranje bolnica u zemlji ili inostranstvu, prevod dokumentacije, sakupljanje novca potrebnog za lečenje, pa i sam put u stranu zemlju i snalaženje u istoj.

Sve su ovo teške teme u kojima je većini roditelja potrebna pomoć i podrška. Naš cilj je da olakšamo i pomognemo svaki aspekat borbe roditelja čija su deca bolesna i da ne budemo statična, već aktivna organizacija koja se trudi da što pre dođe do rešenja situacije, bila ta situacija vezana za proces sakupljanja novca ili neki drugi problem u vezi sa lečenjem.

Upravo zbog toga jedan od osnivača naše humanitarne organizacije je otac male Nađe Novaković koja se izlečila od retke bolesti, i koji je na ličnom primeru prošao borbu od samog saznavanja za dijagnozu, traženja prave solucije za lečenje u inostranstvu, sakupljanja novca, kao i putovanja u Nemačku i samog lečenja u stranoj zemlji, tako da sada svojim iskustvom može pomoći savetima i podrškom roditeljima koji će, nažalost, tek prolaze kroz ceo proces lečenja.

Takođe cilj je i okupljanje ljudi različitih zanimanja i interesovanja koji prepoznaju ideju ove humanitarne organizacije i njihovo aktivno uključivanje u procese pomaganja, prikupljanja sredstava i svih pratećih akcija koje organizujemo.

Što darujemo drugima, darujemo sebi

Zajedno za život © 2021 | Developed by ralekhs | Powered by